НОВА ГОДИНА 2019 В ХОТЕЛ BELVEDERE - ОХРИД, МАКЕДОНИЯ

Нова Година в ОХРИД в луксозният хотел БЕЛВЕДЕРЕ 4*!

С включена Новогодишна вечеря! – собствен транспорт

СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ

 • 12.2017 – 02.01.2018
 • 4 дни/ 3 нощувки/ 3 закуски/ 2 вечери/ 1 Новогодишна вечеря

СПЕЦИАЛНИЯТ НИ ИЗБОР ЗА ВАС! ПОСРЕЩНЕТЕ НОВАТА 2019 В ЕЛЕГАНТНИЯ ХОТЕЛ БЕЛВЕДЕРЕ 4*!

ПАКЕТНА ЦЕНА на ЧОВЕК за 3 НОЩУВКИ със ЗАКУСКИ и ВЕЧЕРЯ

 • На човек в двойна/ тройна стая – 359.00 лв.
 • Дете на допълнително легло 3 – 9 год. с двама възрастни – 185.00 лв.
 • Допълнителна, 4-та нощувка, по желание със закуска – 65.00 лв./ възрастен, 33.00 лв./ дете

Цената включва:

 • 3 нощувки, 3 закуски, 2 стандартни вечери с жива музика
 • Коктейл парти от 20:30 ч. с класическа музика в лоби бар
 • Празнична Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела от 21 ч. с богата програма с жива музика и фойерверки!

Цената не включва:

 • Транспорт
 • Медицинска застраховка

ХОТЕЛ БЕЛВЕДЕРЕ 4*

Разположение: най-елегантният хотел на Охридската ривиера, обграден от великолепна борова гора в селището Св.Стефан, на 100 метра от брега на Охридското езеро и на 4 км. от центъра на града
В хотела: ресторант, пиано бар и тераса, изключително обслужване сред уютна атмосфера. Wi-Fi
В стаите: собствен санитарен възел, телефон, климатик, телевизор, минибар, сешоар, тераса с изглед към гората или езерото.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:

 • Лична карта или валиден задграничен паспорт, няма визови, санитарни или медицинск изисквания
 • За деца под 18 години, пътуващи само с един родител или без родители,задължителн се изисква нотариално заверена декларация(оригинал + 1 фотокопие)

Валутен курс: 1 лв = 30,42 MKD
Часово време: България 12 ч. Македония, Албания 11 ч

В случай на необходимост, потърсете българското посолство в Македония:
МАКЕДОНИЯ, СКОПИЕ, Посолство на РБългария, ул. Златко Шнайдер № 3, Тел.: 0038 991 229444, 0038 991 116320

От София до Скопие – 170 км
От Скопие до Охрид – 250 км

ОХРИД

 • Охрид (Ohrid) е град в южните части на Република Македония и на бреговете на Охридското езеро, естествено тектонично езеро, най-дълбокото в Европа и най-старото в света. Това е място с богата история и културно наследство, градът и околностите му стават част от списъка на ЮНЕСКО през 1980 г. Известен е най-вече с древните си църкви, базилики и манастири, както и с една от най-значимите в света колекции от над 800 икони от периода XI-XIV в. Без съмнение Охрид е перлата на Македония – сгушен между планини с височина до 2800 м и на бреговете на едноименното езеро, градът е не само исторически значим, но предлага на своите гости и невероятни природни красоти, уединени заливчета и пищна зеленина.
 • Старата част на Охрид – паметник от световното наследство на ЮНЕСКО: Античния театър, Поликонхиалната базилика и Баптистерия, Долни Сарай, Самуиловата крепост, църквите “Света София”, “Свети Климент”, Работилницата за хартия с Гутембергова преса, Историческия музей в Робевата къща и Лапидариума, къщата на Григор Пърличев.
 • Манастира „Свети Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота.Посещение на църквата „Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум.
 • Билянините извори

СТРУГА

Струга се намира в югоизточната част на Република Македония в Стружкото поле на изтека на река Черни Дрин от Охридското езеро.Градът е на 15 километра северозападно от град Охрид и на 13 километра от граничния пункт с Албания Кяфасан.
Население: около 56 хил. жители
История: На територията на Струга е имало селище още през неолита. По време на Римската империя градът се е намирал на Виа Егнация, свързваща източната и западната част на държавата.
Под името Струга, градът е споменат за пръв път през XI-и век след н.е. В Калимановата грамота от XVI-и век се споменава, че приходите от рибарството трябва да се изпращат на Зографския манастир.
Забележителности: Стружки вечери на поезията – поетични четения на съвременни македонски и чуждестранни поети. Провежда се всяка година от 1962 насам.
Личности: Григор Пърличев е бил учител в Струга

МАНАСТИРЪТ КАЛИЩА

Манастирът е разположен на северния бряг на Охридското езеро на около 10 километра западно от град Струга, в близост на село Калища и недалече от границата между Република Македония и Албания.
„Успение на Пресвета Богородица“ или Манастирът Калища е единият от двата ставропигиални манастири на Македонската православна църква. Обителта е действащ женски манастир и е известна със старата си скална църква от 15 век. Патронният празник на манастира е на Голяма Богородица.

 • Програмата е индивидуална и не се изисква минимум за осъществяването и.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка „Отмяна на пътуване“ по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

special offer