НОВА ГОДИНА 2019 В ХОТЕЛ STANLEY - АТИНА, ГЪРЦИЯ

Нова година в Атина – самолетна програма с обслужване на български език!

Топ цена: 579 BGN на човек

3 нощувки/ 4 дни

Екскурзия със самолет

 

30.12.2018 год.

София – Атина

Събиране на летище София (Терминал 2) в 4:50 ч. Отпътуване за Атина в 6:50 ч. с полет на авиокомпания „Ryanair“. Кацане на летище Атина в 8:10 ч. Трансфер до хотела (около 30 мин.). Багажът на туристите остава в стая за съхранение на багаж на рецепцията на хотела. Свободно време или по желание и предварителна заявка: панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (около 2 ½ ч.): Арката на Адриан – триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри; Парламентът – някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад „Синтагма“; разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея „Бенаки” – частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Настаняване в хотела след 14:00 ч. Нощувка.

 

31.12.2018 год.  Атина – Нос Сунион – Атина – 150 km

Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание и предварителна заявка: екскурзия с местен екскурзовод до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Вечерта по желание и предварителна заявка: ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с DJ! Нощувка.

 

01.01.2019 год.  Атина – Коринтският канал – Нафплион – Микена – Атина – 320 km

Честита Нова година! Закуска. Свободно време в Атина или по желание целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес: фотопауза при Коринтския канал и Микена; посещение на Нафплион – древен град с богата култура и традиции. Вечерта по желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

 

02.01.2019 год. Атина – София

Ранна закуска или сух пакет. Трансфер в 6:00 ч. до летище Атина (около 30 мин.). Отпътуване в 8:35 ч. за България с полет на с полет на авиокомпания „Ryanair“. Кацане на летище София (терминал 2) в 9:55 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетен билет София – Атина – София на авиокомпания „Ryanair“ с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 35/20/20 и голям салонен багаж с размери 55/40/20;

3 нощувки със закуски на блок маса ;

Трансфер летище – хотел – летище;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ на застрахователна компания „Армеец“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR;

Водач от България.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Чекиран багаж до 20 кг;

Такса престой в Гърция (заплаща се задължително от туристите на рецепцията на всеки хотел!):  3 EUR на стая на ден в хотел 4*; ;

Новогодишна вечеря;

Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод;

Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион;

Гръцка вечер в Атина;

Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес;

Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR), Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея „Бенаки“ (7 EUR) в Атина; за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR);

Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;

Градски транспорт;

Разходи от личен характер;

Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

НАСТАНЯВАНЕ

Посочените цени са на турист за съответното настаняване:

 

хотел Stanley 4* Двойна стая със спалня (не се гарантира) 579 лв.
хотел Stanley 4* Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) 579 лв.
хотел Stanley 4* Допълнително легло в двойна стая за 3-ти възрастен 549 лв.
хотел Stanley 4* Допълнително легло в двойна стая за дете от 2 до 11,99 г. 524 лв.
хотел Stanley 4* Единична стая 749 лв.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист 159.00 лв.
Празнична новогодишна вечеря с DJ (менюто ще получите допълнително в нашите офиси) в ресторантa на хотел „Stanley“ 4* (включва трансфер с автобуса САМО на отиване към ресторанта на хотел „Stanley“ 4*. Прибирането е индивидуално – пеша или с такси. 120.00 лв.
Гръцка вечер (фолклорна програма, плато салати, плато предястия, основно ястие с гарнитура, десерт, половин бутилка вино, вода) – необходимо е ползване на градски транспорт – при минимум 10 туристи 55.00 лв.
Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (без включена входни такса за Акропола – 20 EUR) – при минимум 12 туристи от 33.00 лв. до 66.00 лв.
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион (без включена входна такса за Храма на Посейдон) – при минимум 15 туристи от 33.00 лв. до 66.00 лв.
Целодневна екскурзия с местен екскурзовод до п-в Пелопонес – при минимум 15 туристи от 50.00 лв. до 100.00 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Допълнителни услуги се заявяват до 12 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.

Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло – ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!

Резервации: депозит при резервация – 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване.

Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване – 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване – 100% от общата цена на екскурзията.

За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.

При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.

При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Пътуването се провежда при минимум 25 записани туристи.

Други наши предложения