Семеен хотел Старата къща

Hotel Overview

двойна стая
50.00

за двама

Цената е за настаняване в двойна стая на вечер с включена закуска и вечеря.


Уютни стаи в традиционен възрожденски стил, допълнени дискретно със съвременни удобства и всичко това  в центъра на Велинград – СПА столицата на Балканите!

Семеен хотел „Старата къща“ – Велинград е реставрирана и обновена 160-годишна къща. Работи целогодишно като туристически комплекс.

Сградата е построена през XIX в. и е запазила автентичността си, защото всички строителни подобрения през годините са били съобразени с изискванията и традицията на възрожденската архитектура. Семеен хотел „Старата къща“ – Велинград не е част от съвременно строителство имитиращо старобългарска архитекура, а напълно автентична старинна къща, бивш турски конак.

Намира се в центъра на град Велинград. Уникална е със своята автентичност и стил, бутикови стаи, рисувани мебели, дърворезби и стенописи. През летните месеци гостите могат да се потопят в прохладата на лятната градина и на чардака под асмата, а зимата пред камината в механата. Перфектно обслужване и вкусни ястия от българската национална кухня, традиции и родопско гостоприемсво за всеки гост. Обектът се намира в близост до автогара, жп гара денонощен хранителен магазин и минерален басейн със СПА клуб. Леглова база е за 22 човека. Стаите са 8 на брой, от които с 2 легла, 2+1 и студио с 2+2 легла. Те са вплели в себе си ценността на традицията и съвраменния комфорт (самостоятелен санитарен възел, кабелна телевизия, безжичен интернет). В две от баните има джакузи.

special offer