Mountain Lake – Villas, Hotel & Spa

Hotel Overview

двойна стая
79.00

за двама

Цената е за настаняване в двойна стая на вечер с включена закуска.


Хотел Mountain Lake е част от едноименния ваканционен комплекс в района на Смолянските езера. Концепцията на хотела и целия комплекс е да предлага едно истинскопланинско преживяване в съчетание с природата и традициите на най-магичната планина – Родопите. Максимална хармония с околната среда и активна грижа за биоразнообразието на региона са били и са основната мисъл при планирането, изграждането и експлоатацията на този туристически обект – главна причина за характерното за комплекса ниско строителство.

Mountain Lake се намира в едно от най-красивите кътчета на Родопите – на 1500 м надморска височина, в непосредствена близост до живописните карстови езера.
Състои се от 18 апартамента, разпределени в 3 отделни секции с ниска етажност и традиционен архитектурен стил. Хотелът разполага с модерна и луксозна обслужваща зона, която включва:

• Уютни студия и апартаменти с една или две спални, оборудвани с мини бар, телефон, кабелна телевизия, а за любителите на живия огън част от апартаментите са с камини;
• Етнографски ресторант с национални ястия и напитки от Родопите;
• Модерно оборудван SPA център с басейн, суха финландска сауна,
парна римска баня, фитнес, зали за масаж, отмора и разкрасяване;
• Външен и вътрешен детски кът за игри с компютърна зала;
• Конферентна зала за семинари, обучения и тиймбилдинг;
• Денонощна охрана и видеонаблюдение за спокойствието на гостите;
• Паркоместа, съобразени с капацитета на хотела.

За да се съхрани биоразнообразието в региона, озеленяването на Mountain Lake е планирано по начин, който се вписва отлично в характерната околна среда. Съществуващите еко-пътеки, които години наред са маркирали любими туристически маршрути, са подобрени и допълнително са изградени нови, през които да се минава безпрепятствено.
В района вече са поставени и над 20 къщички за птици, които помагат за запазването на орнитоложкото разнообразие на Родопите. Поставянето на хранилки за сърни и елени, които с наближаването на зимата вече се използват от дивите животни, е друга успешна инициатива на комплекса.

Районът на Смолянските езера притежава уникалнa природнa даденост – отрицателна йонизация на въздуха, която влияе изключително благоприятно на човешкото здраве. Гъстите иглолистни гори произвеждат фитонциди, които правят въздуха особено здравословен за хора с алергии и заболявания на дихателните пътища. Това богатство е основна притегателна сила за всеки, който търси естествена природна среда и качествен еко–туризъм.
Само на 850 м. от хотела е лифт станцията за връх Снежанка, откъдето започват всички писти на курорта Пампорово. Хубавото на разположението на комплекса е алтернативата да бъде заменена колата с приятна разходка. Пеша от ”Маунтийн лейк” може да се стигне до Смолян, Стойките, Широка лъка и много други китни места и забележителности от региона.

За пълна ценова информация и всички подробности към изготвена персонална оферта се обърнете към нашия офис или на контактите в сайта.

special offer