ИСТОРИЯ, СЪВРЕМИЕ И ВИНО

Departure Date

Daily

Duration

лева на човек

Views

569

ИСТОРИЯ, СЪВРЕМИЕ И ВИНО

ВЕЛИНГРАД – ПЛОВДИВ – ВИНАРНА БЕССА ВАЛЕЙ – ВЕЛИНГРАД

Цена

при 2 3 4 5+ човека
На човек лв. 178 138 118 105
На човек Евро 91 71 61 54

 

Цената влючва: Климатизиран ван с шофьор, Екскурзовод, обяд, входни такси

 

НАЧАЛО – 8:30 часа 

ПЛОВДИВ

В 8,30 тръгваме от хотела към град Пловдив. Това е вторият по големина в България и един от най-древните градове в Европа; по-стар от Атина, Рим и Константинопол. Разположен е на 6 уникални хълма /тепета/, и от двете страни на р. Марица – най-голямата река, извираща от България.  Такъв е той, нашият Пловдив – град с хълмове и река, град с много имена и много лица, намиращ се на кръстопътя между Запада и Изтока, в плодородната Тракия, където историята и съвремието вървят ръка за ръка, а културата и изкуството от древността до днес процъфтяват в едно пъстро многообразие от форми, стилове и багри.

СТАРИЯТ ПЛОВДИВ

След панорамна автобусна обиколка на съвременен Пловдив ще спрем в стария град. Археологическият резерват „Старият Пловдив“ привлича множество туристи и съхранява древното минало на града: исторически и културни паметници, калдаръмени улици. Тук са разположени Древният Римски Амфитеатър, построен по времето на Марк Аврелий, който е най-добре запазеният паметник от онази епоха в нашата стрна. Ще разгледаме  църквата „Св. Св. Константин и Елена“, Етнографския музей, археологическия комплекс „Небет тепе“ – руини от древно тракийско светилище, крепостта на Филипополис – известен град от Римската епоха, Хисар Капия – източната врата, построена преди 2000 години, както и много възрожденски къщи, които създават специфичната атмосвера на Стария Пловдив.

Потопете се в магията на стария град Пловдив – архитектура, музеи и картинни галерии!

Уникален, древен, прекрасен, артистичен, духовен и предизвикателен е днешният Пловдив.

ОБЯД

След разходката из стария Пловдив ще седнем да обядваме в уникалния ресторант „Хеброс“, който се помещава във възрожденска къща, строена преди около 200 години от богат пловдивски търговец на платове и кожи.

Ресторант „Хеброс“ е носител на наградата „Ресторант на годината 2003“ на сп. „Бакхус“ и продължава да е сред най-добрите в страната. Менюто му включва ястия от българската и международната кухня, приготвени с типични за сезона продукти. Провеждат се и дегустации на български вина, представени от специалист и съчетани с подходящи ястия. Ресторант “Хеброс” е място, утвърдило се и като сцена за изява на именити музиканти и художници.

СЪВРЕМЕНЕН ПЛОВДИВ

След обяда ще се разходим по най-дългата пешеходна улица в Европа – «Княз Александър I», наричана «Главната» (1,8 км). Голяма част от къщите по нея днес са паметници на културата, строени в началото на 20-ти век. Архитектурата им е с елементи на класицизъм, сецесион и постмодернизъм. Тук са разположени театри, галерии, магазини, кафенета и някои от забележителностите на града. По Главната ще стигнем до центъра на съвременен Пловдив.

ВИНЕНА ИЗБА «БЕСА ВАЛЕЙ»

Следващата ни спирка е Винена изба „Беса Валей“. Преди 3 500 години това е била Долината на бесите, най-непокорните траки. Те пазели и обслужвали светилището на бога на виното, Дионис, защото се славели като най-вещи в обредите към култа му. След Великото преселение на народите кръвта в долината се сменя, тук идват други хора. Остава виното. Възпяват го баладите на бардовете от Запад и стиховете на поетите от Изток.

Винарите от Долината са вдъхновени от това място, така както бесите са били вдъхновени преди 3 500 години. Сега те са бесите! Орисани са да отглеждат лозите на Долината и да създават чудесно вино от плодовете им година след година. Всичко, което правят, го правят с уважение към природата, към хората, към лозата и нейния плод. Не бързат. Не губят хармонията.

В долината на бесите ще се насладим на вкуса на виното Енира.

Разглеждаме винарната и производството на вино. Дегустираме различни вина и сортове с професионален сомелиер.

КРАЙ НА ЕКСКУРЗИЯТА – около 19:00 – 19:30 ч. ще бъдем в хотела.

За пълна ценова информация и всички подробности към изготвена персонална оферта се обърнете към нашия офис или на контактите в сайта.

Book Tour

Tour Name Price Per Adult Price Per Child Available Seats Departure Date Duration
ИСТОРИЯ, СЪВРЕМИЕ И ВИНО 105.00 0.00 0 Anytime лева на човек

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Quantity Total

SUMMARY

Subtotal 0.00
Total 0.00

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is